dinsdag 3 november 2009

Iemand wordt datgene waarop hij mediteert

De mensen werden oorspronkelijk geschapen naar het beeld en de gelijkenis van God. De enige reden dat niet allen heerschappij vertonen is, dat zij hun goddelijke gezag niet gebruiken, waarmee ieder mens is begiftigd en door middel waarvan hij zijn wereld zou moeten regeren. Zij gehoorzamen dus niet aan de wet van de liefde en het uitstorten van vrede en zegeningen over al wat geschapen is.

Dit komt doordat zij zichzelf niet kunnen aanvaarden en erkennen als tempels van de allerhoogste levende God, en aan deze erkenning met eeuwige dankbaarheid vasthouden.

Onthoud altijd dit: ‘Iemand wordt datgene waarop hij mediteert,’ en aangezien alle dingen uit het licht zijn voortgekomen, is licht de allerhoogste volmaaktheid en beheersing van alle dingen.
Overpeinzing en aanbidding van het licht maakt dat er verlichting plaatsvindt in de geest, dat gezondheid, harmonie, kracht en orde in het lichaam gaan heersen, en dat vrede, harmonie en succes zich manifesteren in de aangelegenheden van ieder mens die zich hier werkelijk op toelegt en tracht dit vol te houden.
Uit: Ontmoeting met Saint Germain
Uitgeverij: Amethist Pers
Verschijningsdatum: 27 november 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten